Markanızı Büyütecek Instagram Pazarlama Tüyoları

Markanızı Büyütecek Instagram Pazarlama Tüyoları

Gelişen sosyal medyayla birlikte artık şirketler daha kolay reklam yapabilir hale geldi. Markalar pazarlarını büyütmek istiyorlarsa Instagram uygulaması üzerinden aktif olmalılar. 500 milyondan daha fazla kullanıcısı olan Instagram, dünyanın her yanından potansiyel müşterilere ulaşma şansı sağlar. Markanızın Instagram üzerinden pazarlama ağını geliştirmek için takipçi kitleniz çok önemlidir. Çünkü Instagram üzerinde takipçi sayınız ne kadar artarsa, o oranda paylaşımlarınızın ulaştığı kullanıcı sayısı da artar.

Instagram Pazarlama Tüyoları İçin Araçlardan Faydalanın

Instagram platformu iş profillerini halka açık hale getirdi. Facebook iş profillerinden farklı olarak da iletişim seçeneği sayesinde kullanıcılar e posta, telefon ya da kısa mesaj yoluyla etkileşim kurabilirler. Ayrıca iletişim seçeneklerine ek olarak, iş profilleri analitiklere erişimi de sağlar. Böylece etkileşim ve izlenme verilerinize ulaşabilirsiniz. Instagram hesabınızı markanız adına kullanıyorsanız bütün araçlara erişim sağlamak adına hesabınızı iş hesabına çevirmeniz pazarlama şansınızı arttıracaktır. Instagram pazarlama tüyoları ile kullanıcıların etkileşim kurma yöntemlerini görebilir ve paylaşımlarınızı geliştirme adına adımlar atabilirsiniz.

Paylaşımları Çapraz Tanıtım Yöntemiyle GüçlendirinInstagram Pazarlama

Markası için yeni takipçiler edinmek her girişimcinin hayalidir. Tüm sosyal hesaplarınızdan paylaşım yaparak kullanıcıları Instagram hesabınızı da takip etmeye davet edebilirsiniz. Diğer hesaplarınızı takip eden kullanıcılar hali hazırda markanızla ilgilenen kişilerdir. Bu sebeple müşteri kitlenizle yeni bir platform üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Yaptığınız büyün paylaşımlar her takipçinize ulaşmaz. Çünkü bazı kullanıcılar sosyal ağlardan uzaklaşabilir veya sosyal medyada geçirdiği süreyi azaltabilir. Paylaşımlarınıza olan ilginin artması için tüm sosyal medya organlarından ulaşabileceğiniz en yüksek sayıda kullanıcıyla etkileşim kurmanız önemli olan Instagram pazarlama tüyoları arasındadır.

Takipçilerinizi Bunaltmaktan Kaçının.

Markanızın unutulmasını istemiyorsanız Instagram üzerinden yeterli sayıda paylaşım yapmanız gerekir. Ancak fazla paylaşım takipçileri bunaltabilir ve sürekli olarak sizin paylaşımlarınızı görmekten sıkılabilirler. Bu durum da takipçilerinizin markanızı takibi bırakmasına yol açabilir. Her markaya özel bir sihirli paylaşım yolu bulunmayabilir. Sürekli yeni paylaşım formlarında denemeler yaparak takipçi kitlenizi ölçmelisiniz. Başlangıç aşamasında günde iki paylaşım yapmanız makul olabilir.

Instagram pazarlama tüyoları uygulanırken takipçileri bunaltmamak için paylaşım saatleri ile en yüksek etkileşimin oluştuğu zamanı görmeniz gerekir.  Bunu belirledikten sonra etkileşimi takip ederek paylaşım sayısını kademeli olarak arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Sizin için uygun sıklığı bulmanız işinizin bittiği anlamına gelmesin. Takipçileriniz arttıkça yapmanız gereken düzenlemeler sizi bekliyor. Paylaşım sıklığı optimizasyonu asla bitmeyen ve sürekli bir dinamizm içinde olan bir işlemdir.

Markanızı Büyütmek İçin Takipçilerinizle Etkileşim Ortamları Oluşturun

Takipçilerle iletişim kurmanın Instagram pazarlama tüyoları arasında önemli bir yeri vardır. Takipçileriniz yaptığınız paylaşıma yorum yapmak için vakit ayırıyorsa, sizin de takipçilerinize teşekkür etmek adına zaman ayırmanız gerekir. Unutmayın değerli vaktini size ayırdığına ve kendisinin değerli olduğuna takipçiyi ikna etmeniz gerekir. Bu kısa sürecek işlem sadık müşteri kitlesi yaratmanıza ve markanızı doğru şekilde tanıtmanıza olanak sağlayabilir.

Takipçilerinizi, paylaşımlarınız ile etkileşim kurmak için cesaretlendirmek tamamen size kalmış. Takipçileri harekete geçirmek için değişik uygulamalar yapabilirsiniz. Mesela paylaşımı sevecek üç arkadaşlarını etiketlemelerini isteyebilirsiniz. Bu şekilde bir kampanya sizi daha geniş bir kitlenin karşısına çıkarır ve yeni takipçileriniz olmasını sağlar. Yeni takipçileriniz markanızla arkadaşları sayesinde tanıştıkları için size karşı daha ılımlı olurlar ve hesabınızı daha kolay bir şekilde takip edebilirler. Bir nevi hatır gönül meselesi devreye girer ve takipçi sayınız artar.

Etkileşime Sahip Hashtag Yaratın

Etkileşime sahip bir hashtag yaratma fikri Instagram pazarlama tüyoları adına harika bir yöntem olarak karşınıza çıkar. Tek yapmanız gereken hashtagleri doğru şekilde kullandığınızdan emin olmak! Büyük markalar adına yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri de takipçilerinin marka ürünleriyle olan resimleri hesapta paylaşmak ve paylaşım için doğru hashtagların kullanılması adına takipçileri cesaretlendirmektir. Markanızda takipçi paylaşımlarını tekrar paylaşmak adına, sayfanızda görünmek isteyen takipçilerin daha çok hashtag kullanmasını ve markanızın oluşturduğu hashtagle birlikte her paylaşım yaptıklarında markanızı öne çıkarmalarını sağlayabilirsiniz. Bu durumda bir nevi ücretsiz reklam kampanyası başlatmış olabilirsiniz.

Başka Hesaplardaki İçerikleri Doğru Şekilde Kullanın

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Youtube Kanalı Nasıl Açılır?
Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

En sevilen videolarınızı paylaşabileceğiniz ve ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip olan Youtube kanal açma adımları ile izleyici kitlenizi artırabilir...

Instagram'da Video Paylaşma Nasıl Yapılır?
Instagram'da Video Paylaşma Nasıl Yapılır?

Instagram birçok özelliği ve güncellemesiyle birlikte kullanıcılarını memnun etmeye çalışan bir sosyal medya platformudur. Sistemin en büyük özelliği ...

Takipçilerinizi tatmin etmek adına gerekli sayıda içerik üretmekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda farklı Instagram hesaplarından yardım alabilirsiniz. Farklı hesaplardan yardım alırken asıl kaynağı belirtme ve profillerini etiketleme işlemini kesinlikle yapmanız gerekir. Ayrıca Instagram görsellerini indirerek daha sonra kullanmak amacıyla saklayabilirsiniz. Bu işlemi kolayca sağlayacağınız birçok uygulamayı telefonunuza yükleyebilirsiniz. Takipçilere ulaşmak istediğiniz hesaplara ait içerikleri paylaşmanız durumunda, o sayfa da sizin içeriklerinizi paylaşabilir. Böylece karşılıklı yardımlaşarak ki sayfanın da reklamını yapmış olabiirsiniz.

Takipçilerinize Ulaşmak Adına Yaratıcı Olun

Instagram üzerinden sizinle aynı alanda hizmet veren birçok marka olabilir. Bu yüzden takipçiler farklı buldukları markalara yönelecektir. Takipçileri kendi markanıza çekmek için farklı olmanız gerekir. Bu anlamda görsellerde yaratıcılığı sağlamak, takipçilerin oldukça ilgisini çekecek bir reklamdır. Bu şekilde yaratıcılığı sağlayarak diğer tüm reklam etkinliklerinden daha etkili bir sonuç alabilmeniz mümkündür.

Hesabınızda Koşullu Çekilişlere Yer Verin

Markanızı tanıtmak için en önemli Instagram pazarlama tüyolarından biri çekiliş yapmaktır. Hesabınızda markanızla ilgili ürünleri dağıtan küçük bir çekiliş yapabilirsiniz. Bu çekilişte takipçilerinize arkadaşlarını etiketleme ve hesabınızı takip etme kuralı koyarak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Ancak bazı kullanıcılar çekilişten sonra özellikle sonuç hüsran olursa takibi bırakabilir. İşte tam burada diğer Instagram pazarlama tüyoları sayesinde kullanıcıyı takipte tutmak size kalır.

Bu Yazıları da Sevebilirsiniz
Yorum Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

(Toplam: 1 Ortalama: 5 )

Gösterilecek yorum yok.